Загрузка страницы

2019-12-14 Zaalvoetbal, Eredivisie, Hovocubo - HV/Veerhuys, sporthal De Opgang, Zwaag

Hovocubo wint nipt stadsderby van HV/Veerhuys

Zwaag - In de Nationale Eredivisie stond gisteravond de onvervalste stadsderby geprogrammeerd tussen Hovocubo en HV/Veerhuys, beide uit Hoorn. Dat het een spektakelstuk zou worden was vooraf wel bekend want Hovocubo draait als regerend landskampioen prima mee in de top van de ranglijst terwijl HV/Veerhuys als jonge ploeg in opbouw menig topclub het vuur aan de schenen legt. De honderden toeschouwers kwamen volledig aan hun trekken in deze boeiende wedstrijd en toen de kruitdampen waren opgetrokken prijkte er een minimale winst voor Hovocubo op de borden, 8-7.

Menig wenkbrauw werd gefronst op de tribune want de jonge honden van 't Veerhuys namen brutaal een 0-3 voorsprong in een tijdsbestek van 4 minuten. Vlak voor de rust kreeg Hovocubo een penalty toebedeeld waarbij je wel een vraagteken mocht plaatsen maar direct daar opvolgend scoorde 't Veerhuys de 1-4. De ruststand werd 2-4 maar in het tweede bedrijf stelde Hovocubo orde op zaken. Binnen acht minuten tilde Hovocubo de stand naar 7-4 en leek de wedstrijd gespeeld. 't Veerhuys wenste echter niet te capituleren en na een rode kaart aan Hovocubo zijde kwam de ploeg van Antoine Gooyers terug tot 7-6. In de absolute slotfase stelde Mats Velseboer de zege veilig door 8-6 aan te tekenen maar het slotakkoord kwam vanaf 10 meter, 8-7.

Видео 2019-12-14 Zaalvoetbal, Eredivisie, Hovocubo-HV/Veerhuys, hele wedstrijd, Full HD, 50fps канала Leo Giovannangelo