2019-05-18 Zaalvoetbal, Finale Play Offs, wedstrijd 2/3, Hovocubo - FC Marlène, Zwaag

Hovocubo prolongeert landstitel in waar spektakel

ZWAAG- Hovocubo uit Hoorn heeft gisteravond de 6e landstitel in de clubhistorie behaald. In een zinderende wedstrijd won de ploeg van Sander van Dijk uiteindelijk in de verlenging met 4-3 van FC Marlene uit Heerhugowaard.

In een volgepakte sporthal De Opgang in Zwaag ging iedereen er voor zitten want Hovocubo had vorige week goede zaken gedaan in Heerhugowaard door ruim te winnen en zou bij winst zich kunnen kronen tot landskampioen. FC Marlene, onder leiding van scheidend coach en Hoornaar Anand Jagdewsing, was echter van plan om een derde en beslissende wedstrijd uit het vuur te slepen dus de messen waren geslepen.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek meteen dat FC Marlene zich uitstekend had voorbereid op wedstrijd twee uit deze Best of Three want verdedigend stond de Waardse ploeg als een huis en wist menigmaal gevaarlijk uit te breken in de omschakeling. Vooral Stefan Dol was in het eerste kwart van de wedstrijd een ware plaaggeest voor Hovocubo. FC Marlene beloonde zichzelf met deze scherpe start door twee keer te scoren, 0-2, en verstomde het kabaal op de volgepakte tribunes. De ruststand werd 1-2 door een treffer van Karim Mossaoui. Na de pauze kreeg Hovocubo het nog moeilijker want Issy Hamdaoui schoot FC Marlene naar een 1-3 voorsprong. Toch bleef Hovocubo strijden en produceerde St Juste de aansluitingstreffer, 2-3. In de slotfase van de reguliere speeltijd speelde Hovocubo met een 5e veldspeler en dat sorteerde effect want Mats Velseboer tekende aan voor de 3-3 en dat betekende een verlenging in deze wedstrijd. Beide ploegen gingen in die twee keer vijf minuten tot het gaatje en leken stafschoppen uiteindelijk een winnaar te moeten aanwijzen maar 35 seconden voor tijd schoot Velseboer na een fraaie actie over de rechterkant Hovocubo naar de 6e landstitel, 4-3.

Видео 2019-05-18 Zaalvoetbal, Play Off Finale, 2of3, Hovocubo-FC Marlene, Samenvatting, NH Sport канала Leo Giovannangelo