Ondanks dat ADO Den Haag zaterdag een overwicht had op Excelsior, won de ploeg van trainer Maurice Steijn de oefenwedstrijd met kleine cijfers: 2-1.

In de eerste helft reeg ADO de kansen aan een. Aaron Meijers opende na acht minuten de score. Hij schoot de bal na een goede steekpass van Tjaronn Chery in het doel. Lars Veldwijk kopte Excelsior nog voor rust op 1-1. Hij knikte de bal uit een voorzet van Jordan Botaka binnen. De Rotterdamse kans ontstond na slordig balverlies van verdediger Vito Wormgoor.

Mike van Duinen maakte in de tweede helft het winnende doelpunt. De spits van ADO Den Haag kwam voor zijn man en schoot de voorzet van Meijers hard binnen. Het leek er korte tijd op dat de wedstrijd zou worden onderbroken. Scheidsrechter Davy Otto wilde het duel staken omdat ADO-trainer Maurice Steijn het veld aanvankelijk niet wilde verlaten na een rode kaart. Steijn had aanmerkingen op de leiding.

Mitchell Schet, de kersverse aanwinst van ADO Den Haag, maakte zijn eerste speelminuten in het geelgroene shirt. Schet kreeg een grote kans tegen zijn oud-werkgever. De oefenwedstrijd werd gespeeld op het terrein van Laakkwartier. Volgende week sluit ADO de oefencampagne af tegen OFI Kreta.

Видео Rode kaart ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn in oefenwedstrijd tegen Excelsior канала Omroep West