CFE-TPP (1ste finale)

CFE Ciba/VDL Groep heeft zicht op prolongatie na winst op TPP Rotterdam 29-5-2011

Nieuwkomer TPP Rotterdam tegen de regerend landskampioen CFE Ciba/VDL Groep. Een affiche om van te smullen. Beide teams herbergen zoveel kwaliteit dat de landelijke pers geinteresseerd was en dat de wedstrijd live te beluisteren viel op Radio Hoorn, Omroep Brabant en bij TV Rijnmond. Daarnaast was er een cameraploeg uit Etten Leur. Publiciteit genoeg, behalve van onze regionale pers. Het ED had zelfs geen plekje in de vrijdageditie om de wedstrijd aan te kondigen.

Een prachtige ambiance, volle tribunes, enthousiaste supportersschare en twee teams die spetterend zaalvoetbal wilden laten zien.

Alles klopte lange tijd. Een wedstrijd op het scherpst van de snede, felle duels, technische hoogstandjes en dat alles in handen van de goed leidende scheidsrechters Lenting en Bos.

Helaas werd de wedstrijd kort voor het einde een half uur stilgelegd omdat er rumoer ontstond in het publiek en supporters van beide verenigingen het veld betraden. Beide verenigingen betreuren het zeer dat dit gebeurd is, het hoort namelijk absoluut niet bij de positieve intenties en ambities die beide ploegen cq verenigingen hebben. Zowel TPP Rotterdam als CFE Ciba/VDL Groep hebben naar elkaar aangegeven om als verenigingen gezamenlijk te kijken hoe we hier in de toekomst mee om moeten gaan. We laten onze sportieve relatie en gezamenlijke ambitie om zaalvoetbal naar een hoger niveau te tillen niet verzieken door dit soort incidenten.

Terug naar waar het om gaat, zaalvoetbal.

CFE Ciba/VDL Groep heerste in de eerste helft, was scherper en doeltreffender dan haar opponent. TPP stond goed in verdedigend opzicht en CFE Ciba/VDL Groep moest zich in de openingsfase beperken tot afstandsschoten. Keeper Baldew bleek een goede sta-in-de-weg te zijn gisteravond. In de achtste minuut was hij echter kansloos op een knappe actie van El Allouchi, die hem in de korte hoek verraste: 1-0. Een minuut later kon Pereira op de doellijn liggend de bal tegenhouden, maar deed dat onreglementair met de hand. Zouthane benutte de strafschop en zette de thuisploeg in een zetel. Na een kwartier stond het 3-0 nadat opnieuw Zouthane raak schoot. Hij maakte gebruik van de overtal situatie die door de gele kaart van Pereira was ontstaan.

CFE Ciba/VDL Groep was oppermachtig en had de wedstrijd al in een vroeg stadium kunnen beslissen. Met de kansen werd er slordig omgegaan en uit het niets kwam TPP op 3-1 door El Ghannouti. Nog voor de pauze werd de marge weer op drie gezet door een explosieve loopactie van El Allouchi. Bali wachtte tot hij kwam en speelde hem op het juiste moment aan: 4-1.

Na de pauze gooide TPP alle remmen los en vocht het gedreven voor haar kans. De druk op het doel van Grimmelius nam toe en het geloof in een goede afloop nam door het doelpunt van Koseoglu toe in het Rotterdamse kamp: 4-2. Het niveau van de wedstrijd daalde aan beide kanten en het opportunisme nam toe. Tot zeven minuten voor tijd. De afkoelingsperiode die erop volgde betekende niet dat de wedstrijd als een nachtkaars uitging. Integendeel, TPP ging er nog vol voor, maar liep uiteindelijk door hun dadendrang tegen messcherpe counters op. Bali en Zouthane velden het definitieve vonnis en brachten de eindstand op 6-2.

Woensdag 8 juni 2011 de return in Rotterdam. Hopelijk is de opkomende storm van gisteren enigszins bedaard en kunnen we weer genieten van topzaalvoetbal.