VOETBAL - In een spectaculair duel speelden Hoogeveen en Nieuw Buinen met 3-3 gelijk. Het was voor Nieuw Buinen het eerste punt van het seizoen.

Theo Hoogeveen opende in de 25ste minuut de score namens thuisploeg Hoogeveen. Nieuw Buinen kwam in de 39ste minuut langszij via Muhammed Yuksel en een paar minuten later zette Anne Sybesma de Buuners op 1-2.

In de tweede helft was er een hoofdrol voor scheidrechter Grilis. Kort na rust kende de leidsman een strafschop toe aan Hoogeveen, waaruit Danniël Manning de gelijkmaker scoorde. Een paar minuten later promoveerde hij ten onrechte een schot van Theo Hoogeveen tot goal (3-2). Uit televisiebeelden bleek dat de bal de lijn nog niet had gepasseerd. In de 58ste minuut gaf Arbiter Grilis aan de andere kant een kadootje. Nieuw Buinen mocht een strafschop nemen en Kevin Wiegman maakte daaruit de 3-3.

Nieuw Buinen is door het gelijkspel van de nul af en staat met één punt uit negen wedstrijden op de voorlaatste plaats in de hoofdklasse C. Eén plek daarboven staat Hoogeveen, met acht punten.

Видео Dubieuze rol scheidsrechter in sensationeel duel tussen Hoogeveen en Nieuw Buinen канала RTV Drenthe