Загрузка страницы

Лаодикійський стан церкви (день 12) | 40 днів молитви

У попередніх роздумах ми дізналися про необхідність зростання до повної зрілості Христа під раннім та пізнім дощем Святого Духа. Однак, якщо щось не зміниться, сьогоднішня церква не буде готова до заключних подій. Біблія описує лаодикійський стан церкви останнього часу: «І до Ангола Церкви в Лаодикії напиши: Оце каже Амінь, Свідок вірний і правдивий, початок Божого творива: Я знаю діла твої, що ти не холодний, ані гарячий. Якби то холодний чи гарячий ти був! А що ти літеплий, і ні гарячий, ані холодний, то виплюну тебе з Своїх уст...» (Об'явл. 3:14-16).
Ситуація настільки серйозна, що коли Ісус повернеться, люди, які залишаються в цьому «теплому» стані, загинуть. Бог каже: «Виплюну тебе з уст Моїх».
Сумна правда полягає в тому, що ті, хто живе в Лаодикії, не знають про свій стан: «Бо ти кажеш: „я багатий, розбагатів і ні в чому не маю потреби"; і сліпий, і голий» (Об'явл. 3:17).
Притча про десять дів описала лаодикійських християн: «Тоді Царство Небесне буде подібне до десяти дів, що побрали каганці свої, та й пішли зустрічати молодого. П'ять же з них нерозумні були, а п'ять мудрі. Нерозумні ж, узявши каганці, не взяли із собою оливи. А мудрі набрали оливи в посудинки разом із своїми каганцями. А коли забаривсь молодий, то всі задрімали й поснули. А опівночі крик залунав: Ось молодий, виходьте назустріч! Схопились тоді всі ті діви, і каганці свої наготували. Нерозумні ж сказали до мудрих: Дайте нам із своєї оливи, бо наші каганці ось гаснуть. Мудрі ж відповіли та сказали: Щоб, бува, нам і вам не забракло, краще вдайтеся до продавців, і купіть собі. І як вони купувати пішли, то прибув молодий; і готові ввійшли на весілля з ним, і замкнені двері були. А потім прийшла й решта дів і казала: Пане, пане, відчини нам! Він же в відповідь їм проказав: Поправді кажу вам, не знаю я вас!» (Мт.25:1-12).
У притчі нерозумні діви не готові до приходу нареченого, а згодом їм кажуть: Не знаю вас (ст. 12). Нерозумні діви не запаслися олією, як мудрі діви. Ця олія символізує хрещення Святим Духом
Еллен Уайт описала нерозумних дів таким чином: «Епітет „нерозумні діви" уособлює характер тих, у кому немає справжньої роботи, що здійснюється Духом Божим у серці людини. Прихід Христа не перетворює нерозумних дів у мудрих... називається лаодикійським станом » Ревью енд Геральд, 19 серпня 1890; Д. Сміта
Зверніть увагу, що нерозумні діви і лаодикіські християни - це те саме. Еллен Уайт пише: «Представлені нерозумними дівами в цій притчі люди не є лицемірами. Ці діви шанують істину, вони стоять за істину, вони тягнуться до тих, хто вірить у істину; але вони самі не скорилися перетворюючому впливу Святого Духа... Люди ж, які представлені у вигляді нерозумних дів, задовольняються поверхневим впливом. Вони не знають Бога... Їхнє служіння Богу зводиться до формальностей» (Наочні уроки Христа, с. 411).
Тому дуже важливо, щоб християни сьогодні розуміли Боже попередження лаодикійській церкві, яка представляє християнську церкву в наші дні. Якщо ми не прислухаємося до цього застереження, то будемо зараховані до нерозумних дів, які відмовляються вийти з лаодикійського стану і, таким чином, не будуть підготовлені до Другого приходу Христа. Згідно з притчею, єдиний спосіб вийти з такого стану - це зрозуміти і випробувати у своєму житті щоденне хрещення Святим Духом, тобто мати «олію», якої немає у нерозумних дів.
Особисті роздуми та обговорення
■ Як Бог описує лаодикійський стан?
■ Що відбувається з тими, хто не виходить із лаодикійського стану?
■ Який зв'язок між тими, хто перебуває в Лаодикії, і нерозумними дівами?
■ Що відрізняє мудрих дів від нерозумних?

Видео Лаодикійський стан церкви (день 12) | 40 днів молитви канала Церква адвентистів сьомого дня с. Мамаївці
Показать
Комментарии отсутствуют
Введите заголовок:

Введите адрес ссылки:

Введите адрес видео с YouTube:

Зарегистрируйтесь или войдите с
Другие видео канала
Бог говорить, але я думаю… | Василь КапітанчукБог говорить, але я думаю… | Василь КапітанчукГранична обережність | Дмитро КолотилоГранична обережність | Дмитро КолотилоЖиття в його найкращому прояві | Кейт НелЖиття в його найкращому прояві | Кейт НелДивовижний досвід відродження (1 частина) (день 4) | 40 днів молитвиДивовижний досвід відродження (1 частина) (день 4) | 40 днів молитвиВихід з оточення страху | Ярослав ОпаєцьВихід з оточення страху | Ярослав ОпаєцьФіміам у твоєму житті | Дорога до батьківського домуФіміам у твоєму житті | Дорога до батьківського домуПам'ять - чудова річ | Сергій ІлюкПам'ять - чудова річ | Сергій ІлюкВерховна влада Бога (день 17) | 40 днів молитвиВерховна влада Бога (день 17) | 40 днів молитвиЯк зберігати спокій в екстрених ситуаціях? | Богдан ОсадчукЯк зберігати спокій в екстрених ситуаціях? | Богдан ОсадчукТаємниця Божа здійсниться (день 39) | 40 днів молитвиТаємниця Божа здійсниться (день 39) | 40 днів молитвиПіднятись на гору, співаючи | Дмитро КолотилоПіднятись на гору, співаючи | Дмитро КолотилоВпусти Ісуса (день 13) | 40 днів молитвиВпусти Ісуса (день 13) | 40 днів молитви2300. Все сходиться! | Дмитро Колотило2300. Все сходиться! | Дмитро КолотилоХто з вас, маючи друга... | Ярослав ОпаєцьХто з вас, маючи друга... | Ярослав ОпаєцьТаємниця небесної святині | Володимир ГриневичТаємниця небесної святині | Володимир ГриневичДивовижні досвіди народження згори (день1) | 40 днів молитвиДивовижні досвіди народження згори (день1) | 40 днів молитвиДень народження матері Адама | Ярослав ОпаєцьДень народження матері Адама | Ярослав ОпаєцьЦілісне управління життям | Михайло ТарновецькийЦілісне управління життям | Михайло ТарновецькийОстаннє запечатання народу Божого | Михайло ТарновецькийОстаннє запечатання народу Божого | Михайло ТарновецькийСпілкування і заключні події на землі (день 35) | 40 днів молитвиСпілкування і заключні події на землі (день 35) | 40 днів молитви
Яндекс.Метрика