VHK - IF Hallby HK 33-33

Vinslöv hade 29–27 att gå på efter första mötet i Jönköping och låg hela tiden i förarsätet målmässigt. Inför en fanatisk hemmapublik levde man på entusiasm och vilja.

Men med en tunn trupp tröttnade laget i perioder både under den första och andra halvleken. Anton Jönsson (nio mål) och Jesper Edfeldt (fyra mål) spelade viktiga roller på nio meter och fick slita hårt.

15–15 i paus blev som mest 20–16 innan Hallby kom ifatt och faktiskt var förbi vid 26–27. Men då spikade Nils Löfquist i målet igen och Vinslöv kunde göra fyra raka mål.

Vid 30–27 hade Vinslöv koll på läget, men efter några slarviga anfall och snabba Hallbymål blev det ändå viss spänning i slutet. Först när Sebastian Hansson och Anton Jönsson gjorde de två sista målen kunde hemmafansen andas ut.

Nu väntar möten med Rimbo i bäst av tre matcher. Vinslöv börjar hemma på lördag klockan 16.00.